luni, 30 martie 2015

Ceea ce nu stii, nu te doare!

-                -  Nu inteleg, ce iti lipseste?
-          - Vezi tu , dragul meu, atunci cand iti doresti ceva nu inseamna neaparat ca simti o nevoie  acuta. Uneori vrei anumite lucruri pentru ca pur si simplu te fac sa te simti mai bine. De ce sa iti refuzi placerile vietii? Nu mai sunt cum ma stiai tu. Au trecut multi ani …   si un zambet  discret inteapa in micile gropite din obraji. 
Am intors capul usor , fara sa ma uit insistent…La masa din lateral stateau fata in fata  o doamna si interlocutorul sau amandoi trecuti binisor de 35 de ani. 
-          - Asa e …nu mai suntem la fel…
-          - Ba  pe tine te regasesc exact la fel cum te stiam. Acelasi om extrem de calm , intelept  dar la fel de intimidat
-          -…De tine
-          -…De mine! Oare cum faci cu studentele tale tinere si frumoase? Daca eu , o femeie de 40 de ani inca pot sa te intimidez, ce sa mai zic de copilele astea din ziua de azi.
Un zgomot de scaun care zgarie podeaua ma face sa imi indrept din nou privirea catre masa de alaturi. Intr-adevar, era  complet dezarmat. A incercat sa para relaxat , dar ultima fraza  l-a facut sa se miste brusc si sa se aseze cuminte cu picioarele sub masa si capul usor aplecat. Un individ cu barba , imbracat colorat , casual, cu o camasa in carouri cu cel putin un numar mai mare decat marimea sa. Poate asta e moda la facultate ….In fata sa o domna blonda , foarte ingrijita, cu un aer ingenuu , tunsa scurt ,dar felul in care isi dezordonase parul trada dorinta de a isi ascunde  varsta. Si in mare parte reusea. Daca as fi privit-o pe strada,  fara sa o aud vorbind as fi jurat ca este mult mai tanara.
-          -Si  Luca? L-ai lasat acasa ? E ora  11…
-         - E cu taica`su. Iar eu am de lucru la birou pentru saptamana viitoare . L-am adormit inainte de a pleca. Acum e mare , nu vrea decat o poveste frumoasa inainte de culcare. E cel  mai cuminte copil din lume. Zambetul  lui ma face fericita in fiecare zi….Stiu….ai sa ma intrebi de Tudor.
Il iubesc, il iubesc la fel  ca in prima zi. Avem o casnicie fericita  si un copil reusit . Si el ma iubeste…ma iubeste atat de mult incat niciodata nu a vrut sa afle cu cine lucrez, unde lucrez si mai ales de ce lucrez uneori  noaptea sau in week-end la birou. Am o cariera de care sunt mandra , dar asta inseamna si multa munca si sacrificii iar sotul meu ma sustine neconditionat.
Nu mi-am neglijat copilul niciodata. Le-am imbinat perfect …sunt o femeie  implinita!
-          -Bine….si ce vrei de la mine?
-          -Offf dragul meu, cat de dur a sunat asta….Studentii astia ai tai te-au salbaticit ….si mana sa il atinge discret  pe obraz intr-o mangaiere a carei senzualitate  , intr-un cadru mai intim ar fi precedat un sarut. Dar era un loc public , intr-o seara  de sambata , aproape de miezul noptii.
-          -Nimeni nu va suferi in nici un fel . Te vreau pentru ca atunci cand tu m-ai vrut eu aveam alte stnadarde. Ani de zile m-am gandit la rabdarea cu care ai incercat…la cat de perseverent ai fost . Nu are nici o logica . Esti un om cerebral . Nu ti-ai fi irosit atata timp cu nimeni. Erai atat de ocupat …si eu atat de indiferenta…. Uite…eu cred ca asta ne va implini pe amandoi. Sunt sigura ca nu vom regreta nici o secunda.
-          -Nu te vei simti vinovata fata de familia ta ? Ai spus ca ii iubesti….Cred ca si eu m-as simti vinovat fata de ei!
-          -Ceea ce nu stii , nu te doare!

Nu am urmarit continuarea discutiei, am remarcat doar ca  , ramas singur la masa  si tragand cu urechea la discutia pe care o purtam destul de zgomotos cele doua insotitoare ale mele,  domnul a tinut sa intervina. Aveam o discutie destul de vulgara…le povesteam o scena dintr-un film in care doua adolescente isi propun sa “agate” cat mai multi domni  dintr-un tren fara a le spune nimic. O competitie  neobisnuita  dar in care se “punctau” doar partidele de sex.  Nu as fi intuit ca plecarea doamnei la toaleta il va face interesat de orice altceva…
-          -Vorbiti de filmul “Nimphomaniac” , nu?
-         - Exact!  Ii raspund surprins de interventia vecinului de masa.
-          -E un film interesant….spune el  tragand din tigara si intorcandu-se la masa sa …

Peste 20 de minute au plecat . Impreuna.