miercuri, 17 noiembrie 2010

Politica -pentru incepatori

Fapte: Avem un presedinte "jucator" , mincinos ( fapt dovedit ), manipulator al maselor ( al prostimii as zice eu , desi cei 5 milioane de oameni care l-au votat la ultimile alegeri ma contrazic in sensul ca  nu manipuleaza doar prostimea), cu sange rece, complet nepopular la acest moment ( sper eu ca asa sa fie).
Avem un guvern condus de un om incompetent ( atat pe probleme economice cat si sociale) , dispus sa primeasca ordine pe care le executa fara sa clipeasca si fara sa gandeasca macar o secunda la consecintele acestora, rupt de realitate ( cred ca totusi doar joaca un rol de om rupt de realitate pentru a-si justifica slugarnicia si lipsa logicii din deciziile sale) si dezagreat ( ca sa nu spun urat ) de majoritatea romanilor.

Acestia sunt in mare oamenii care ne conduc.Desigur ei nu au ajuns acolo altfel decat ajutati de oamenii de rand , care dornici sa "traiasca bine" , unii impulsionati de "mici atentii" primite in preajma sectiilor de votare, unii obsedati ideologic de frica unei conduceri comuniste, altii deprimati de lipsa unei alternative reale la fostul CDR care intre noi fie vorba pana la guvernul Boc a fost o perioada catastrofala.
Dincolo de  pozitiile luate mai mult sau mai putin sincer de trusturile de presa si de revolta individuala ( ca in masa nu se poate spune ca exista - vezi cazul profesoarei care a stat in greva foamei 2 luni ) a unora sau a altora, faptele sunt aceleasi: suntem condusi de un om care desi a vazut o tara intreaga ca lovit un copil cu dosul de palma peste fata , a fost capabil sa explice , sa jure , in fata aceleiasi tari ca nu a lovit copilul cu pumnul nici in plex, nici in fata.. Pai asa e- nu a lovit cu pumnul , ci cu dosul palmei . E adevarat , l-a lovit in fata, dar nu cu pumnul , deci e ok .
Lasand la o parte afirmatiile clare potrivit carora cresterea taxelor ar fi o greseala fatala, iar peste cateva luni guvernul creste major TVA-ul, ne e suficient juramantul acestuia ca sa stim cu cine avem de-a face: un circar mincinos care are pretentia sa fie respectat ca un presedinte dar se comporta ca un golan de pe maidan, atat prin ceea ce face cat si prin ceea ce spune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu